Over Myrte

“Met zorg en empathie zet ik je aan om verbinding te maken met je eigen essentie en wat er daadwerkelijk voor jou toe doet. Ik laat je op een praktische manier jouw eigen wijsheid (her)ontdekken zodat je in staat bent regie te nemen over dingen in het leven die belangrijk voor je zijn. Ik spiegel, geef richting waar nodig, en laat jou (expliciet en impliciet) zelf tot inzicht en actie komen.”

Myrte (1970) is gediplomeerd coach en shiatsutherapeut. Afgestudeerd in Europese Studies werkt ze inmiddels meer dan 20 jaar in het werkveld van human resources en gezondheidsmanagement in diverse organisaties. Hier heeft ze ervaren wat het betekent dat in het dagelijkse leven en werk vaak vooral het “hoofd” wordt aangesproken. Daarnaast ziet ze geregeld wat er gebeurt als je niet tot je recht komt in wat je doet en wie je bent. Ze is ervan overtuigd dat lichaam en geest niet los van elkaar gezien kunnen worden, en ze ziet het als haar missie om via de shiatsutherapie en coaching tussen deze twee meer verbinding te brengen.

De richting waarin Myrte binnen shiatsu is afgestudeerd is Zen Shiatsu. Deze stroming kenmerkt zich door de eeuwenlange praktijk vanuit de oosterse geneeswijze te combineren met inzichten uit de westerse geneeskunde en psychologie. In Tokio heeft zij in 2017 een verdiepende en zeer inspirerende nascholing gevolgd bij de zoon van de grondlegger van de Zen Shiatsu, Haruhiko Masunaga. Daarnaast heeft zij de opleiding Medische Basiskennis en de Vakopleiding tot Loopbaan- Levens- en Relatiecoach bij Hoogendijk Opleidingen afgerond. Een waardevolle aanvulling op de shiatsu om nog meer verdieping te maken in wat mensen beweegt en tot hun recht doet komen.

Vanuit haar achtergrond, werk- en levenservaring, gecombineerd met een oprechte betrokkenheid, heeft Myrte een diepere kijk ontwikkeld op mensen. Tijdens de shiatsu ben je bij Myrte letterlijk “in goede handen”. In de coaching is haar aanpak zorgvuldig, liefdevol en concreet. Ze houdt niet van half werk en kijkt samen met jou verder dan de hulpvraag.