Ervaringen

Heb geleerd meer naar binnen te gaan en te luisteren naar mijn lijf
“Ik ben 2 jaar geleden doorverwezen door een vriendin. Ik had last van lichamelijke klachten, veroorzaakt door stress. Vanaf de eerste behandeling voelde ik mij op mijn gemak bij Myrte. Ze heeft een natuurlijke manier van volgen en uitdagen. Ze neemt je aan de hand maar neemt het niet over waardoor het je eigen proces blijft. Door het stellen van vragen laat Myrte je naar jezelf kijken en geeft je nieuwe inzichten.
Door de gesprekken worden je behoeften in kaart gebracht zodat Myrte weet waar ze zich op gaat richten tijdens de shiatsu behandeling. Mocht je het zelf niet weten dan kan Myrte aan je lijf voelen waar eventuele blokkades zitten die extra aandacht nodig hebben. Myrte heeft mij geleerd meer naar binnen te gaan en te luisteren naar mijn lijf. Na een behandeling voel je dat er meer energie door je lichaam stroomt.” 
Mandy, hulpverlener (47 jaar)


Troost en kracht
“Myrte is voor mij heel bijzonder. Als Shiatsu therapeut, maar ook in haar rol van coach. Ze heeft mij begeleid tijdens mijn ‘ziek’ worden en heeft mij weer het gevoel gegeven dat ik controle had over mezelf, zowel fysiek als mentaal. Myrte heeft de gave om direct te voelen waar eventuele blokkades zitten. Haar rust en toewijding is fijn en werkt heel ontspannend.
Door haar magische handen voelt ze feilloos aan waar het lichaam behoefte aan heeft. Ik merk na de Shiatsu behandeling altijd dat mijn lichaam begint te stromen en dat mijn lijf geactiveerd wordt. Mijn klachten zijn van chronische aard en zullen niet verdwijnen, maar doordat ik mijn lijf weer beter kan voelen lijkt de beleving van mijn klachten minder te zijn. Voor mij is dat heel belangrijk.
Als coach is Myrte toegewijd en empathisch. Ze spreekt heldere taal. Ze luistert goed en is altijd in staat om mij, met weinig woorden, inzicht te geven in mijn eigen handelen of gedragingen. Ze geeft troost en kracht door te spiegelen. Ze laat me voelen wat ‘goed’ voor me is en dat is goud waard.”
Barbara (52 jaar)


Goed geslapen
“Voel me zo goed nu – voor eerst sinds tijden heerlijk rustig doorgeslapen”
Mieke (50 jaar)


Energieker en meer in balans na burn-out
“Tijdens mijn burn-out ben ik op zoek gegaan naar behandelingen die mij zouden kunnen helpen om weer fit te worden, meer energie te krijgen en weer in balans te raken. Mijn lichaam zat volledig vast en er heerste een enorme onrust in mijn lijf. Via via kwam ik terecht bij Myrte. Myrte combineert coaching met shiatsutherapie (aanraking middels drukpunten). Het zijn hele fijne sessies waarbij ze alle tijd voor jou neemt. De sessies starten met een gesprek waarbij je samen kijkt wat er speelt en hoe je het beste bij je eigen gevoel kunt blijven en hoe je je grenzen kunt aangeven. Myrte voelt je feilloos aan en geeft je nieuwe inzichten, bijv. hoe je ook met bepaalde situaties kunt omgaan. Daarna volgt er een shiatsu waarbij ze voelt waar blokkades zijn en deze aanpakt. Na een sessie met Myrte is mijn hoofd opgeruimd en is mijn lichaam ontspannen. O.a. door de sessies met Myrte ben ik weer volledig aan het werk, voel ik me energieker en meer in balans!”
Rianne, recruiter (40 jaar)


Lichaam en geest worden in een sessie samengebracht
“Op een gegeven moment kwam ik toevalligerwijs in contact met Myrte en ik wist meteen dat ik me door haar wilde laten coachen. In het begin had ik de kracht van de combinatie van coachen en shiatsu nog niet door: ik wilde meteen op de mat, maar na 2 sessies kreeg ik door wat een mooie combinatie het is: lichaam en geest worden in een sessie samengebracht, en kunnen zo samenwerken. Mede door de sessies met Myrte voel ik meer balans, in lichaam en geest en tussen lichaam en geest. In mijn beleving krijg je bij Myrte én een erg goede coach én een erg goede shiatsutherapeut.”
Freek, ondernemer en onderwijzer (47 jaar)


Doeltreffende behandeling en met een langdurige impact
“Ik kwam bij toeval bij Myrte terecht. Ik had niet heel duidelijke klachten, vond ik zelf. Wel een neus die vaak vervelend verstopt zat. Uit nieuwsgierigheid ben ik de eerste behandeling ondergaan. Ik was zeer verrast over het effect. In mijn beroep als acteur en kleinkunstenaar is het gebruik van mijn stem zeer belangrijk voor mij en meteen al na die eerste behandeling  maar ook nog dagen daarna merkte ik hoeveel dieper en ontspanner mijn stem in mijn lichaam was ‘gezakt’. Daarnaast merkte ik ook dat mijn stofwisseling veel beter doorstroomde dan voorheen. Door mijn opleidingen en beroep heb ik al vaker verschillende methoden van  lichamelijke bewustzijnsoefeningen ervaren.  Ik ervaar de behandelingen van Myrte als zeer doeltreffend en met een langdurige impact.  Met haar gevoeligheid in combinatie met de Shiatsu techniek raakt Myrte elke keer precies de juiste snaar. Ik trakteer mezelf nu elke maand op één keer noodzakelijk onderhoud van het belangrijkste voertuig in mijn leven; mijn lichaam. En ik probeer elke maand ook iemand anders erop te trakteren omdat ik een dergelijke ervaring iedereen gun.”
Bert, acteur (50 jaar)


Persoonlijke ontwikkeling met ontspanningsmomenten
“Shiatsu coaching begon bij mij als massage. Mijn rug zat vast en van de chiropractor kreeg ik de tip om mijn rug eens te laten losmasseren.
Maar een bezoek aan Myrte houdt veel meer in. Daar kwam ik eigenlijk gelijk achter, want met haar open vraagstelling achterhaalt zij eerst waar eventuele problemen vandaan komen. Dat doet ze heel losjes en ontspannen. Het principe gezonde geest in een gezond lichaam staat hoog in het vaandel. Vervolgens is de keus aan de klant. Je kan heerlijk ontspannen naar buiten lopen na de massage of je laten uitdagen tot een langetermijnplan én pas dan heerlijk ontspannen naar buiten lopen na de massage. Ik heb ongeveer 4 maanden geleden besloten tot het laatste: persoonlijke ontwikkeling gecombineerd met ontspanningsmomenten. Ik heb aan Myrte echt een coach, die er voor mij is. Ze leert mij grenzen stellen en na te denken over hoe ik mijn eigen leven wil inrichten. Ze veroordeelt nooit en is opgeruimd van geest. Het is plezierig om in haar omgeving te zijn. De bezoeken aan Myrte dagen tegelijkertijd uit, want tussen twee sessies moet ik toch vaak nadenken over wat we besproken hebben en hoe ik dat in mijn leven ga toepassen. Dat proces houdt nooit op. Je kan elke keer nieuwe groei- en ontwikkelplannen maken, terwijl je tegelijkertijd geniet van een losser en meer ontspannen lichaam. Dubbel positief dus!”
Mascha, journalist (44 jaar)


Een cadeau aan mezelf
“Na een zware emotionele tijd ging ik op zoek naar iets wat me weer wat in balans zou kunnen brengen. Omdat ik niet echt het geduld heb voor massages zocht ik naar iets wat net even anders was. Ooit had ik van ‘SHIATSU” gehoord en dat sprak me toen wel aan, echter nooit geprobeerd. Bij toeval ontmoette ik ongeveer een jaar geleden Myrte.
Meteen vanaf de eerste ontmoeting had ik een goed gevoel bij haar, toen had ik nog niet eens een behandeling ondergaan. De eerste behandeling was een openbaring voor me, ik kon me volledig ontspannen. Het was de manier van aanraken wat me heel goed deed, het voelde niet zo zeer als een massage, maar meer als een soort oefeningen, ze drukte soms stevig en soms zachter met haar vingers op bepaalde plekken, ook rekte en strekte ze mijn ledenmaten. Blijkbaar voelde ze op bepaalde plekken blokkades die haar duidde op bepaalde spanningen, daar vroeg ze dan naar. Bij mij kwam best veel oud zeer naar boven en het voelde heel veilig om dingen met haar te delen. Na een behandeling van bijna anderhalf uur (ik had het gevoel soms weg te zweven) voelde ik me heerlijk, heel licht en ontspannen. Voor mij is dit echt DE manier om even helemaal tot rust te komen. Ik zie het dan ook altijd weer als een cadeau aan mezelf.”
Bella (58 jaar)


Fijne behandeling, leuke ruimte en fijne gesprekken!
“Als eigenaar van een carwash met handmatig voorwassen belast ik mijn lichaam behoorlijk. Naast de lichamelijke inspanning leidt ook het ondernemen zelf toch wel tot een vorm van stress op zijn tijd. Sinds begin dit jaar kom ik bij Myrte voor een shiatsu behandeling. In het begin was ik sceptisch, wist niet precies wat het was. Maar ik moet nu zeggen dat ik er na een behandeling als herboren uit kom.
Fijne behandeling, leuke ruimte en fijne gesprekken!”
André, ondernemer (60 jaar)